fbpx

Google My Business käyttöönotto

Mikä ihme on Google My Business?

Google My Business on ilmainen työkalu, jonka avulla pystyt parantamaan yrityksesi hakukonenäkyvyyttä Googlessa ja vielä ihan ilmaiseksi.

Jos et ole vielä ottanut sitä käyttöön, kannattaa se tehdä nyt. Siihen voit lisätä mm. yrityksen yhteystiedot, aukioloajat ja nettisivujen osoitteen, jotta yhteydenotto olisi helpompaa ja nopeampaa.

Sen avulla asiakkaat voivat myös antaa yrityksellesi arvosteluja omilla Google tileillään.

Muiden tärkeiden tietojen lisäksi voit myös lisätä tuotteita, palveluita tai kirjoittaa julkaisuja, joissa voi vaikkapa kertoa yrityksesi uusimpia kuulumisia. 

Google My Business näkymä

Tässä on esimerkkinä Mainostoimisto Lizartin Google My Business -näkymä, jossa näkyy siihen laittamani tiedot. Siinä näkyy mm. Lizartin yhteystiedot, osoite ja kuvia. Tämä näkyy Googlen hakutuloksissa, kun hakuun kirjoittaa ”Mainostoimisto Lizart” Tai ”Lizart Oy”.

Mitä hyötyä on Google My Business - palvelusta?

1. Löydyt helpommin Googlesta. Kun yritystäsi haetaan Googlesta, tulee näkyviin tämän näköinen ”laatikko” ensimmäisten hakutulosten joukossa näkyviin, mikäli olet ottanut sen käyttöön.

2. Näkyvyyttä ilmaiseksi. Tämä on helppo ja ilmainen työkalu näkyvyyden lisäämiseksi. Yrityksen tietoja on myös helppo muokata ja lisätä.

3. Yhteydenotto paranee. Jos asiakkaasi käyttää mobiililaitteita, saa hän soitettua sinulle vain yhdellä napin painalluksella. Eikä tarvitse ensin kopioida ja liittää puhelinnumeroa, joka jälkeen vasta pääset soittamaan.
Myös ajo-ohje helpottaa asiakasta löytämään toimipisteesi. Ei tarvitse kopioida osoitetta ja liittää sitä Mapsiin, vaan asiakas saa ajo-ohjeet kätevästi nappia painamalla. 

Miten Google My Business otetaan käyttöön?

Aloita palvelun käyttöönotto menemällä Google My Business -sivuille. Siellä on nappi, jossa lukee ”hallinnoi nyt” Seuraavassa näkymässä lukee  ”lisää yrityksesi Googleen” Paina siitä ja seuraa ohjeita. Tämän jälkeen Google varmistaa, että olet yrityksesi vastuuhenkilö. Tästä saat vahvistuskoodin, joka tulee postissa. Siinä menee yleensä muutama viikko, joten ei kannata huolestua jos kirjeellä kestää. 
Vahvistuksen jälkeen voit alkaa päivittämään yrityksen tietoja palveluun.

Tarvitsetko apua?

Katariina Rautanen

Katariina Rautanen

Yrittäjä

Jos tarvitset vielä apua Google My Businessin käyttöönotossa tai muissa asioissa, ota minuun yhteyttä ja parannetaan yhdessä yrityksesi näkyvyyttä verkossa!