fbpx

Lizartin uusi harjoittelija

Moikka! Olen Olivia ja olen tämän kevään Lizartilla työharjoittelussa. Olen 20-vuotias ja asun Tampereella koirani kanssa. Vapaa-ajalla tykkään katsoa elokuvia ja sarjoja, pelata tietokoneella sekä viettää aikaa koirani ja ystävieni kanssa.

Luova ala kiinnostaa

Olen aina pitänyt luovista asioista, kuten piirtämisestä sekä valo- ja videokuvauksesta.
Ne kiehtovat minua sen verran, että kun peruskoulun jälkeen tuli aika miettiä mitä haluaisin opiskella, niin hain kuvaamataitopainotteiseen lukioon. Lukio ei kuitenkaan tuntunut minun jutultani. Tuntui että opin enemmän käytännön tekemisen kautta. Siirryin lukiosta sitten audiovisuaaliselle linjalle ja se on ollut hyvä päätös, sillä olen oppinut enemmän ja päässyt samalla toteuttamaan itseäni. Koulussa olen enimmäkseen ollut mukana monikameratuotannoissa sekä rakentanut paljon valoja ja ääntä. Editointi ja muu jälkituotannon puoli on jäänyt vähän vähemmälle ja toivon oppivani niistä lisää tässä työssäoppimisjaksossa.

Tulevaisuuden haaveet

Opiskelen nyt kolmatta vuotta ja valmistumisen jälkeen olisi tarkoitus vielä laajentaa tutkintoa myös graafiseen suunnittelun puolelle.
Halusin nimenomaan mainostoimistoon harjoitteluun, sillä ajattelin täällä tehtävien töiden olevan hyviä oppimisen kannalta. Eniten haluaisin kehittää editointitaitojani ja tutustua graafiseen suunnitteluun enemmän. Tulevaisuudessa minua myös kiinnostaisi 3D- ja 2D-grafiikoiden sekä animaatioiden tekeminen.

Iloinen työssäoppimispaikasta

Työssäoppimispaikkaa oli tänä keväänä vaikea saada ja soitinkin moneen eri paikkaan ennen kuin sain paikan. Olen iloinen että pääsin Lizartille, sillä se on juuri sellainen paikka jota olin toivonutkin, eikä minun tarvinnut mennä paikkaan jossa en olisi päässyt tutustumaan mainostoimistossa työskentelyyn. Aiemmassa työssäoppipaikassani projektit olivat niin isoja, ettei niissä oikein päässyt oppimaan koko projektin laajuutta vaan jouduin keskittymään pelkästään kameraoperoimiseen ja valoihin, jolloin muut osa-alueet jäivät oppimatta.

Minulle olisi tärkeää, että työssä saisi toteuttaa itseään ja työ olisi mielekästä

Tulevaisuudessa minulla olisi haaveena työskennellä pienessä yrityksessä tai yrittäjänä jollain luovalla alalla. Uskon, että se olisi minulle sopivin työmuoto ajatellen vahvuuksiani ja sitä miten haluan elää. Minulle olisi tärkeää, että työssä saisi toteuttaa itseään ja työ olisi mielekästä. Tuntuu, että näiden tavoitteiden kannalta olen päässyt juuri oikeaan harjoittelupaikkaan ja odotan innolla, että mitä kaikkea pääsen vielä tekemään ja näkemään tämän kevään aikana.