Mikä on markkinoinnin vuosikello?

person-using-silver-macbook-pro-3205538

Lyhyesti sanottuna markkinoinnin vuosikello on tehokas tapa koota kaikki vuoden aikana tapahtuvat markkinointitoimenpiteet yhteen.
Vuosikellossa on jokaisella kuukaudella kohta, johon merkitään tärkeät markkinoinnin toimenpiteet ylös. Se voi olla Excel-taulukko, lista tai kellon muotoinen. Ei ole väliä, kunhan se on sinulle selkeä.
Vuosikelloon voidaan merkitä tarkasti tärkeät somepostausten aiheet ja niiden ajankohdat. Myös tulevat messut ja tapahtumat kannattaa merkitä ylös, koska onhan nekin osa markkinointia. 

Vuosikellon suunnittelu kannattaa aloittaa jo loppuvuodesta. Itse toteutan vuosikellon jo marraskuussa, samaan aikaan kun suunnittelen tulevan vuoden markkinointia. Tulevan vuoden tärkeimmät tapahtumat ovat jo tuolloin tiedossa.

Vuosikellopohja voi näyttää esimerkiksi tältä.

Markkinoinnin vuosikellon hyödyt

Törmään silloin tällöin yrittäjiin, joilla ei ole selkeää kuvaa markkinoinnista. Jotkut yksinyrittäjät myös ajattelevat, että mitä hyötyä on kirjata asioita ylös, jos itse tietää mitä milloinkin pitää markkinoida. 

Siitä on hyötyä, sillä hyvin suunniteltu markkinointi säästää miettimisaikaa. Voit vain katsoa vuosikellosta mitä pitää minäkin kuukautena tehdä markkinoinnin osalta. Vuosikello auttaa myös markkinointibudjetin laadinnassa ja selkeyttää ajatuksia. Kun tiedät jo suunnilleen milloin markkinoit ja mitä, osaat arvioida paremmin markkinointiin meneviä kuluja. 

Muista kirjata myös kuukausittaiset markkinointitoimenpiteet kalenteriin ja toteuta ne! Vuosikellosta ei ole mitään hyötyä, jos et aio noudattaa sitä.

Tarvitsetko apua vuosikellon suunnittelussa?

Autan sinua mielelläni vuosikellon suunnittelussa!
Ota yhteyttä, niin sovitaan tapaaminen ja suunnitellaan yrityksesi tarpeille sopiva suunnitelma.
Tapaamisen kesto: 1,5h
Hinta: 100€ + alv 24%

Kysy lisää

Katariina Rautanen

Katariina Rautanen

Yrittäjä

Jaa sisältö

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lisää mielenkiintoista luettavaa

minkalaiset_ovat_hyvat_verkkosivut_verkkosivut_tampere_mainostoimisto_lizart

Minkälaiset ovat hyvät verkkosivut?

Minkälaiset ovat hyvät verkkosivut? Jonkin verran kysellään, että minkälaiset ovat hyvät verkkosivut.Kysymykseen on vaikea vastata lyhyesti, sillä hyvät verkkosivut koostuvat niin monesta osa-alueesta. Aion nyt

Lue lisää »

Mikä on markkinoinnin vuosikello?

Mikä on markkinoinnin vuosikello? Lyhyesti sanottuna markkinoinnin vuosikello on tehokas tapa koota kaikki vuoden aikana tapahtuvat markkinointitoimenpiteet yhteen. Vuosikellossa on jokaisella kuukaudella kohta, johon merkitään

Lue lisää »