fbpx

Verkkosivujen nopeuden testaus

Tiedätkö kuinka kauan kävijät odottavat verkkosivustosi latautumista? Testaamalla sivustosi nopeuden, saat arvokasta tietoa verkkosivustosi tilasta. Liian hitaat verkkosivut voivat käännyttää vierailijat pois ja pahimmassa tapauksessa kilpailijan sivulle. Liian hitaat verkkosivut myös nostavat sivuston välitöntä poistumisprosenttia ja näin vaikuttaa näkyvyyteen hakutuloksissa.
Jos et ole päivittänyt sivustoasi pitkään aikaan, on hyvä tarkistaa sivuston nopeus. Muistathan, että sivusto tarvitsee jatkuvaa päivitystä pysyäkseen suorituskykyisenä!

Verkkosivujen nopeuden testaus

Voit mitata sivustosi nopeuden helposti itse ja tehdä sen jälkeen tarvittavia toimenpiteitä sivustosi nopeuttamiseksi.

On olemassa sivustoja, jossa pystyt helposti testaamaan sivustosi nopeuden. Samalla saat parannusehdotuksia sivuston nopeuttamiseksi. Tässä pari sivustoa, jotka olen itse havainnut hyviksi:

GT Metrix  Helppo ja selkeä sivusto, josta näet kätevästi sivuston nopeuden.

PageSpeed Insights  Googlen oma nopeustesti.
 

Miten nopeutan sivujani?

Tässä muutama helppo vinkki, joita voit kokeilla WordPress verkkosivustosi nopeuttamiseksi. Nämä eivät vaadi koodausosaamista!

Pienennä kuvia nettikäyttöön sopiviksi. Liian isot kuvat hidastavat sivustoa huomattavasti. Pienennä siis kuvien kokoa nettikäyttöön sopiviksi. Kuvien pakkaaminen pienemmiksi onnistuu helposti esimerkiksi Tiny png -sivustolla.

Karsi turhat kuvat pois. Turhia kuvia kertyy helposti nettisivujen päivityksen yhteydessä. Kun vaihdat vanhan kuvan tilalle uuden, vanha kuva jää silti sivustolle roikkumaan. Käy siis galleriasi läpi ja poista vanhat ja turhat kuvat. Tee tämä aina kun vaihdat kuvia verkkosivuille, niin sivusto pysyy kuvien osalta siistinä jatkossa.

Älä lataa videoita suoraa serverille. Sen sijaan lataa videot Youtubeen tai Vimeoon ja upota videot sieltä verkkosivuille. Tällä tavalla säästetään paljon tilaa serveriltä. Sivusto pysyy nopeampana, kun sen ei tarvitse ladata raskaita videotiedostoja serveriltä, vaan ne tulee ulkopuoliselta sivulta.  

Siivoa turhat lisäosat. Suosittelen siivoamaan turhat lisäosat pois tilaa viemästä, jos et niitä tarvitse. Ne vievät turhaan tilaa.

Poista turhat teemat. Tarkista onko sivustollasi turhia teemoja ja poista ne. 

Tarvitsetko apua sivuston nopeuttamisessa?

Ota meihin yhteyttä, jos tarvitset apua sivuston nopeuttamisessa tai muissa verkkosivuihin liittyvissä ongelmissa.
Me autamme sinua mielellämme! Ota yhteyttä.