fbpx

Minkälaiset ovat hyvät kotisivut?

Jonkin verran kysellään, että minkälaiset ovat hyvät kotisivut.
Kysymykseen on vaikea vastata lyhyesti, sillä hyvät kotisivut koostuvat niin monesta osa-alueesta. Aion nyt vähän avata muutamaa ominaisuutta, jotka ovat yhteisiä hyville kotisivuille.

Responsiivisuus

Hyvätkotisivut ovat responsiiviset, eli skaalautuu jokaiselle laitteelle oikein. Responsiivisia sivuja voi siis selata ilman ongelmia puhelimella, tabletilla ja tietokoneella. Nykyään nettiä selataan monenlaisilla laitteilla ja eri kokoisilla näytöillä, että responsiivisuuteen on syytä kiinnittää huomiota. Myös hakukoneet suosivat sivustoja, jotka ovat responsiiviset. Olen nähnyt sivustoja, joita on todella haastava selata puhelimella. Esimerkiksi teksti on niin pientä, että sitä täytyy suurentaa.

Latautumisaika

Hyvät kotisivut latautuvat nopeasti. Ketään ei nykypäivänä kiinnosta alkaa odottelemaan hitaiden sivujen latautumista, joten sivujen nopeuteen kannattaa todellakin panostaa. Sivustoja hidastaa mm. liian isot kuvat, turhat lisäosat ja teemat. Kaikki turha kannattaa siis karsia pois. Myös palvelimen fyysinen sijainti vaikuttaa sivuston latautumisnopeuteen merkittävästi. Esimerkiksi jos sivustosi palvelin sijaitsee toisella puolella maapalloa, sivut latautuvat hitaammin. Syynä on tietojen kulku eri reittejä pitkin.
Jos sivustosi sisältö on suunnattu suomalaisille, niin silloin kannattaa suosia suomalaista palvelintilaa. Esimerkiksi me tarjoamme palvelintilaa yhteistyökumppanimme palvelimelta.

Selkeys

Helppokäyttöisiä ja selkeitä kotisivujasivuja on helppo käyttää ja tarvittava tieto on nopeasti ja helposti löydettävissä. Sivut ovat hyvin luettavissa ja teksti helposti sisäistettävissä. Vältä kirjoittamasta liian pitkiä kappaleita. Listat ovat myös hyvä keino tuoda selkeyttä sivustoosi. Klikattavat painikkeet ohjaavat sivustolla kävijää eteenpäin, joka tuo selkeyttä. Esimerkiksi yhteydenotto-painike ohjaa kävijän helposti yhteystietojen luo, mikä helpottaa yhteydenottoa.

Sisältö

Hyvä sisältö on tärkeä osa hyviä kotisivuja. Hakukoneiden algoritmit muuttuvat jatkuvasti, joka taas vaikuttaa verkkosivujen sisällön näkyvyyteen. Esimerkiksi hakukoneet suosivat sivustoja, joiden sisältö päivittyy usein, jolloin sivuston löydettävyys paranee. Myös laadukas ja kiinnostava sisältö tuo vierailijoita sivuille. Samalla välitön sivuilta poistumisprosentti laskee ja näin Google olettaa, että sivustollasi on mielenkiintoista sisältöä ja antaa sivuille enemmän arvoa. 

Ulkoasu

Viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisempänä on sivujen ulkoasu. Panosta siihen, että sivusi ovat brändisi kanssa yhtenäiset. Tyylikkäät ja persoonalliset kotisivut jäävät mieleen, luovat uskottavuutta ja antavat hyvän ensivaikutelman yrityksestäsi. Muista, että hyvän ensivaikutelman voi tehdä vain kerran! Elävöitä kotisivuja hyvillä grafiikoilla, kuvilla ja väreillä. Muista kuitenkin, että vähemmän on enemmän. Käytä maksimissaan 3 pääväriä sivustolla. Näin varmistat, että kotisivut pysyvät selkeinä, eikä värien sekamelskana. Meiltä saat persoonalliset kotisivut, jotka suunnitellaan aina asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Tarvetta uusille kotisivuille?

Katariina Rautanen

Katariina Rautanen

Yrittäjä

Ota yhteyttä, niin katsotaan sinulle sopiva kotisivuratkaisu!