fbpx

Nettisivujen toteutuksen työvaiheet

nrttisivujen-toteutuksen-tyovaiheet-mainostoimisto-lizart-verkkosivut

Tässä blogikirjoituksessa käyn läpi kotisivujen toteutuksen eri työvaiheet. 

1. Suunnittelupalaveri ja suunnitelma

Kotisivujen toteutusprosessi alkaa suunnittelupalaverista, jossa käydään asiakkaan tarpeet huolellisesti läpi ja allekirjoitamme nettisivujen toteutusta varten laaditut sopimukset. Pohdimme myös näitä kysymyksiä:

1. Onko sinulla valmis kotisivu, joka vaatii uudistuksen vai haluatko täysin uudet sivut?
Selvitämme sivuston nykytilanteen ja mietimme, että miten sitä kannattaa lähteä parantamaan. Jos sinulla ei ole verkkosivustoa ollenkaan, aloitamme domainin varaamisesta ja webhotellin hankinnasta. Tarvittaessa voit hoitaa nämä myös itse, mutta suosittelemme ottamaan nämä palvelut meidän kautta, niin asiat hoituu helpoiten. Webhotellin meille tarjoaa Scemo Oy.

Jos haluat siirtää domainin meidän webhotelliin, niin silloin sinun tarvitsee tehdä domainiisi nimipalvelinmuutokset itse. Jos haluat että me ylläpidämme domainisi, teemme nimipalvelinmuutokset puolestasi. Tarvitsemme siihen FI-domainin kohdalla välittäjänvaihtoavaimen. Välittäjänvaihtoavaimen saa Traficomilta domain rekisteröinyt taho. Välittäjänvaihtoavaimen voi pyytää heiltä ja ongelmatapauksissa asiassa voi kääntyä domainin omistajana tarvittaessa suoraan Traficomin puoleen.

2. Mikä on kohderyhmä?  Kotisivutt toteutetaan loppukäyttäjän tarpeita ajatellen. Esimerkiksi yrityksille tarkoitettu sisältö on hyvin erilaista kuin kuluttajille suunnattu sisältö. Mitä vierailijat haluavat nähdä sivuillasi?

3. Mikä onverkkosivujen tarkoitus? Esitelläänkö verkkosivuilla yrityksesi ja sen palvelut? Vai haluatko vain yksinkertaisen portfoliosivuston? 

4. Minkälainen ulkoasu? Yleensä nettisivujen graafinen ilme toteutetaan yrityksen graafisen ohjeistuksen mukaisesti. Suunnitteluvaiheessa käydään läpi myös sivuston rakennetta ja lisäosia, joita tullaan mahdollisesti käyttämään.

5. Mikä on aikataulu? Suunnitteluvaiheessa selviää myös aikataulu, milloin sivusto on julkaisukunnossa.

2. Kotisivujen toteutus ja testaus

Aloitamme kotisivujen luonnoksen toteuttamisen asiakkaan kanssa laaditun suunnitelman pohjalta, jota muokataan tarvittaessa kolme kertaa. Lisäkerrat tuntihinnan mukaan (50€/h) Tässä vaiheessa asiakas toimittaa kotisivuille tarkoitetut tekstisisällöt ja mahdolliset valokuvat. Jos olet ostanut lisäpalveluna esimerkiksi nettisivukuvat tai esittelyvideon, niin ne toteutetaan tässä vaiheessa.
Asiakkaan hyväksyttyä luonnos, aloitamme kotisivujen toteutuksen nettiin salasanan taakse, jolloin sitä ei pääse ulkopuoliset näkemään. Sivuston toiminta testataan tässä vaiheessa.

3. Kotisivut julkaistaan

Kotisivut julkaistaan lopulliseen osoitteeseen, kun asiakas on hyväksynyt sivut. Lasku kotisivuista lähetetään asiakkaalle sivuston julkaisun yhteydessä. 

4. Kotisivujen ylläpito

Kotisivujen ylläpito on tärkeää ja sitä ei saa unohtaa. Vaikka käytössä onkin automaattiset päivitykset, suosittelemme käymään tarkistamassa säännöllisesti, että onko kaikki sivuilla niin kuin pitääkin. 
Saatte myös nettisivujen päivitysoppaan, jossa on selvästi kerrottu kuinka voit ylläpitää sivustoa itse. Vaihtoehtoisesti voimme pitää myös palaverin, jossa neuvon kotisivujen päivityksessä. 

Kotisivujen ylläpito vaatii aikaa ja viitseliäisyyttä. Jos vähänkin tuntuu siltä, että sivuston ylläpito ja päivitys ei ole sinun juttusi, niin kannattaa ostaa päivityspalvelu meiltä, ettei sivusto jää ilman ylläpitoa!

Laitetaanko kotisivuprojekti käyntiin?

Katariina Rautanen

Katariina Rautanen

Yrittäjä

Tarvetta uusille kotisivuille? Soita tai laita meille viestiä tulemaan, niin olemme sinuun pikaisesti yhteydessä!